Samen. Zo werken wij bij AW.

Daarbij hoort ook betrokkenheid bij de wereld, in de breedste zin van het woord. Bewust gevestigd op een Ecopark, in een energie positief pand en met een wagenpark waarbij we streven naar de hoogste emissienorm, proberen we elke dag nóg een stapje verder te gaan. Door het reserveren van een gedeelte van de opbrengst van onze verhuurvloot, en de activiteiten in onze AW Machinery, willen we samen met jullie iets doen voor het milieu en/of onze medemens, en liefst zo lokaal mogelijk. Bij de verkoop van een machine door AW Machinery gaan we graag samen met de klant op zoek naar een goede besteding voor dit geld. Van elke verhuurde dag in AW Materieel reserveren we een deel, waar we elk kwartaal een goed doel voor zoeken. Doen jullie mee? We houden jullie op de hoogte via de nieuwsberichtjes op onze website en via Linkedin en Facebook.

Scandinavië

Als wij aan MVO en milieu denken, denken wij aan Scandinavië. We zijn er al heel vaak geweest, en we hebben vooral Zweden, Noorwegen en Denemarken in ons hart gesloten. De ruimte, de rust en de cultuur spreken ons enorm aan. Het leven met en van de natuur is daar vanzelfsprekend, en zo ook de zorg voor de natuur. Afval scheiden is daar dus iets wat je gewoon doet.

Elke vakantie valt ons weer op hoe zelfvoorzienend en zelfredzaam Scandinaviërs zijn. Alles wordt goed onderhouden, maar is wel vaak oud en gaat erg lang mee. Lagom is een typisch Zweeds woord en het betekent iets als voldoende, genoeg (niet teveel en niet te weinig). Ook van het Deense woord Hygge worden we blij. In ons dagelijks leven, zowel privé als in ons werk, is dat iets wat ons ook goed past.

Familiebedrijf

In ons kleine familiebedrijf hebben wij een fantastisch team; collega’s die zelfredzaam zijn, zelfstandig beslissingen kunnen nemen en hun schouders eronder willen zetten om samen iets voor onze klanten en voor elkaar te kunnen betekenen. Dat alles in een open, informele sfeer, waar altijd ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen, scholing en eigen inbreng. De deur van de spreekkamer is nooit dicht, en informatie is voor iedereen beschikbaar. Wij hebben veel kennis, kunnen snel schakelen, en dat merken onze klanten elke dag!

Semler

Wij laten ons graag inspireren door de open managementstijl van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. Hij gaat uit van de volgende principes;

  • Het zijn van een betrouwbaar en geloofwaardig bedrijf
  • Eerlijkheid en transparantie waarderen boven alle tijdelijke belangen
  • Een balans zoeken tussen korte- en lange termijn winsten
  • Kwalitatief hoogwaardige producten en services leveren die door de klant erkend worden als de beste op de markt voor een passende prijs
  • De klant bedienen met gedifferentieerde service en verantwoordelijkheid voorrang geven op winst
  • Creativiteit stimuleren en de durver ondersteunen
  • Iedereen aansporen te participeren en beslissingen die van bovenaf worden opgelegd in twijfel te trekken
  • Zorgen voor een informele en aangename omgeving met een professionele houding vrij van vooroordelen
  • Zorgen voor een veilige arbeidsomgeving en controle van de industriële processen om personeel en omgeving te beschermen
  • De moed hebben de eigen fouten te erkennen en te begrijpen dat alles altijd beter kan.

Openheid

Voor ons zijn openheid, transparantie en prettig en betrouwbaar zaken doen dus heel belangrijk. De openheid en transparantie zijn bijvoorbeeld ook zichtbaar in ons pand: veel glas en licht inval, en weinig verkeersruimtes. Je loopt bijvoorbeeld door ons kantoor naar de spreekkamer. Deze kamer is ingericht als een huiskamer, waar klanten en leveranciers van harte welkom zijn. Geven en nemen is voor ons erg belangrijk; met elkaar het vel over de neus trekken bouw je geen bestendige, lange relaties op. Dat je doet wat je zegt is voor ons vanzelfsprekend…

Milieu

Zorg voor het milieu vind je terug in ons jonge, moderne wagenpark met voertuigen met de hoogste emissienorm. En ook weer in ons energie positieve pand, waar we gebruik maken van aardwarmte, en het licht en de warmte van de zon.

Onze huurwagens zijn zo opgebouwd, dat de ergonomie voor de chauffeur centraal staat. Alles aan de auto’s is gericht op makkelijk en snel werken; bij de kraanwagens bijvoorbeeld is alles aan te sturen via de afstandsbediening; van de steunpoten tot de 5e en 6e functie.
En het grootste deel van ons wagenpark bestaat uit Volvo’s en Scania’s, van oudsher Zweedse merken natuurlijk, en zo is de cirkel weer rond….

Plezier

Plezierig werken, dat is waar we elke dag naar streven. Onze woon- werkomgeving draagt daar in grote mate aan bij. Ons bedrijf ligt aan een doorgaande vaart, met wijds uitzicht over het Polderlandschap. Om meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren beschutting en voedsel te bieden hebben wij fruitbomen geplant, een bloemenweide aangelegd en hagen aangeplant. Onze Ouessant schaapjes houden het gras kort en onze varkens helpen goed mee met onze afvalreductie!

Het water op het park is zo schoon dat je erin kunt zwemmen. Deze groene omgeving inspireert niet alleen ons, maar ook onze klanten en leveranciers. Iedereen geniet van het uitzicht, en het is fijn toeven in ons kantoor of op het terras met uitzicht op de voorbijvarende boten.