Denise & Gert-Jan van Wieren

Eigenaren

Hoe het begon…

Met al veel werkervaring in de reinigingswereld, zag Gert-Jan in 2004 dat er behoefte was aan nieuwe reinigingsvoertuigen voor de verhuur. Om op deze vraag in te spelen is hij in 2005 samen met compagnon Harry en Denise vanuit huis gestart met een verhuurbedrijf, AW Materieel, met een vloot van 3 vuilniswagens. De vloot breidde zich steeds verder uit, tot het huidige wagenpark met 47 voertuigen. Na verloop van tijd werd er op verzoek van klanten ook steeds meer gesleuteld aan de opbouwen van vuilniswagens van derden.

In een paar jaar groeide het bedrijf voorspoedig. Zo voorspoedig, dat AW in 2009 in een volledig nieuw pand kon worden ondergebracht. Het Ecopark (Emmeloord) was een hele bewuste keuze als nieuwe locatie. Dit is een groen- en waterrijk bedrijventerrein met focus op duurzaamheid, passend bij de visie van hun bedrijf, AW.

Niet lang daarna, in 2010-2012, volgde helaas de financiële crisis. Na een aantal stevige klappen kon AW in 2013 weer verder, maar het team was gedecimeerd. Vanaf deze periode is alles veranderd: er is langzaam en zorgvuldig een nieuw team opgebouwd en er is qua bedrijfsvoering sterk de nadruk op verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid gelegd: eigen inbreng wordt bijzonder gewaardeerd, en het is belangrijk te kunnen leven en werken vanuit je hart! Dit werkt uitstekend: AW staat bekend als een authentiek, mensgericht bedrijf waarbij ‘kwaliteit’ altijd op elke mogelijke manier het uitgangspunt is en blijft.

In de loop van de jaren werden de activiteiten sterk verbreed, en in 2017 was het tijd om een nieuw bedrijf op te richten, AW Machinery. Voor de engineering en bouw van  (reinigings)machines was een eigen werkplaats onontbeerlijk, en zo werd het bestaande gebouw meer dan twee keer zo groot.
Door de groei van beide bedrijven is de rol van Gert-Jan en Denise in de loop van de jaren ook enorm veranderd, van het zelf uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden naar een meer aansturende en ondersteunende rol. Hierin benutten ook zij hun eigen sterke punten en doen het werk wat ze het leukst vinden: Gert-Jan in de rol van technisch specialist en Denise in de rol van generalist met de focus op het behouden van de authentieke bedrijfscultuur.

Omdat Gert-Jan & Denise naast het bedrijf wonen, lopen zakelijk en privé door elkaar heen. Alles is daarom heel eigen in dit warme familiebedrijf. Zingeving vinden ze heel belangrijk, iedereen moet op een goede manier op zijn/haar plek zitten. Ze willen mede om deze reden, het team bewust niet te groot laten worden.

Eind 2023 kwam het pand van de buren te koop, en de aankoop van dit pand en het stuk grond wat erbij hoorde, maakt het mogelijk om in 2024 een nieuw pand bij te bouwen op het laatste stukje grond op de hof van AW. Met deze nieuwe uitbreidingen, die vooral bedoeld zijn als extra opslag voor de onderdelen en componenten van AW Machinery, verwacht AW weer een aantal jaren vooruit te kunnen. Maar zoals het gaat met echte bouwers is er altijd wel weer een nieuw plan in de maak…