Denise & Gert-Jan van Wieren

Eigenaren

Hoe het begon…

Met zijn achtergrond in de reinigingswereld, zag Gert-Jan dat er behoefte was aan het huren van nieuwe reinigingsvoertuigen. Om op deze vraag in te spelen is hij samen met Denise vanuit huis gestart met een verhuurbedrijf, AW Materieel, met een vloot van 3 vuilniswagens. De vloot breidde zich steeds verder uit, en na verloop van tijd werd er op verzoek van klanten ook steeds meer gesleuteld aan de opbouwen van vuilniswagens van derden.

In een paar jaar groeide het bedrijf voorspoedig. Zo voorspoedig, dat ze in 2009 een volledig nieuw pand konden bouwen. Gert-Jan & Denise hebben hierbij bewust gekozen voor het Ecopark (Emmeloord) als nieuwe locatie. Dit is een groen- en waterrijk bedrijventerrein met focus op duurzaamheid, passend bij de visie van hun bedrijf, AW.

Niet lang daarna volgde helaas de crisis. Na een aantal stevige klappen konden ze in 2013 gelukkig weer op volle kracht vooruit. Vanaf deze periode is er een nieuw team opgebouwd en is er qua bedrijfsvoering sterk de nadruk op verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid gelegd: eigen inbreng wordt bijzonder gewaardeerd, en het is belangrijk te kunnen leven en werken vanuit je hart! Dit werkt uitstekend: AW is tot op de dag van vandaag sterk groeiend en staat bekend als een authentiek, mensgericht bedrijf waarbij ‘kwaliteit’ altijd op elke mogelijke manier het uitgangspunt is en blijft.

In de loop van de jaren werden de activiteiten sterk uitgebreid en verbreed, en in 2017 was het tijd om een nieuw bedrijf op te richten, AW Machinery. Voor de engineering en bouw van  (reinigings)machines was een eigen werkplaats onontbeerlijk, en zo werd het bestaande gebouw meer dan twee keer zo groot.
Door de groei van beide bedrijven is de rol van Gert-Jan en Denise in de loop van de jaren ook enorm veranderd, van het zelf uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden naar een meer aansturende en ondersteunende rol. Hierin benutten ook zij hun eigen sterke punten en doen het werk wat ze het leukst vinden: Gert-Jan in de rol van technisch specialist en Denise in de rol van generalist met de focus op het behouden van de authentieke bedrijfscultuur.

Omdat Gert-Jan & Denise naast het bedrijf wonen, lopen zakelijk en privé door elkaar heen. Alles is daarom heel eigen in dit warme familiebedrijf. Zingeving vinden ze heel belangrijk, iedereen moet op een goede manier op zijn/haar plek zitten. Ze willen mede om deze reden, het team bewust niet te groot laten worden.