Over ons

Familiebedrijf

In ons kleine familiebedrijf hebben wij een fantastisch team; collega’s die zelfredzaam zijn, zelfstandig beslissingen kunnen nemen en hun schouders eronder willen zetten om samen iets voor onze klanten en voor elkaar te kunnen betekenen. Dat alles in een open, informele sfeer, waar altijd ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen, scholing en eigen inbreng. De deur van de spreekkamer is nooit dicht, en informatie is voor iedereen beschikbaar. Wij hebben veel kennis, kunnen snel schakelen, en dat merken onze klanten elke dag!

Annie van Terwisga
Sipke Bakker
Enrico Hiemstra
Denise en Gert-Jan van Wieren
Yorick Kronenberg
Klaas Hansma
Piotr Wapinski
Marijke Noordenbos
Kees van der Wekken
Jeroen de Boer
Hinko Wieringa
Erik Barmentloo
Allard van Essen
Pascal Beijer

Scandinavië

Als wij aan MVO en milieu denken, denken wij aan Scandinavië. We zijn er al heel vaak geweest, en we hebben vooral Zweden, Noorwegen en Denemarken in ons hart gesloten. De ruimte, de rust en de cultuur spreken ons enorm aan. Het leven met en van de natuur is daar vanzelfsprekend, en zo ook de zorg voor de natuur. Afval scheiden is daar dus iets wat je gewoon doet.

Elke vakantie valt ons weer op hoe zelfvoorzienend en zelfredzaam Scandinaviërs zijn. Alles wordt goed onderhouden, maar is wel vaak oud en gaat erg lang mee. Lagom is een typisch Zweeds woord en het betekent iets als voldoende, genoeg (niet teveel en niet te weinig). Ook van het Deense woord Hygge worden we blij. In ons dagelijks leven, zowel privé als in ons werk, is dat iets wat ons ook goed past.

Onze bedrijven

Bij AW Materieel & AW Machinery doen we de dingen graag op onze eigen manier. Wat we beloven doen we ook. Onze verhuurwagens zijn specifiek gebouwd voor de chauffeur, zodat er eenvoudig, snel en compleet mee te werken is. In de machinebouw werken we graag aan complexe vraagstukken; we ontwikkelen en bouwen o.a. wasunits om ondergrondse containers te reinigen, beladingen en opnameblokken. Uitgangspunt is altijd kwaliteit! We leggen de focus op eenvoud, bedieningsgemak en streven naar zo laag mogelijke onderhoudskosten.

Samenwerken, relaties bouwen en onderhouden, nuchter en betrokken werken op de manier die bij ons past, daarmee helpen wij bij AW elke dag met veel plezier onze klanten op weg.

Eerlijk, open en betrokken. Zo werken wij bij AW.

AW Spreuk

Daarbij hoort ook betrokkenheid bij de wereld, in de breedste zin van het woord. Bewust gevestigd op een Ecopark, in een energie positief pand en met een wagenpark waarbij we streven naar de hoogste emissienorm, proberen we elke dag nóg een stapje verder te gaan.

Door het reserveren van een gedeelte van de opbrengst van onze verhuurvloot, en de activiteiten in onze AW Machinery, willen we samen met jullie iets doen voor het milieu en/of onze medemens, en liefst zo lokaal mogelijk. Lokaal vanuit ons, of lokaal vanuit de klant. Zo hebben wij vanuit Machinery o.a. goede doelen gesponsord in Litouwen (de kathedraal in Kaunas) en Denemarken, waarbij we onze relatie van Joca sponsorden bij zijn fietstocht om geld in te zamelen voor de behandeling van kinderkanker. Zie ook onze nieuwsberichten.

Vanuit AW Materieel sponsoren we vooral lokaal rond Emmeloord, en rond de woonplaatsen van onze collega’s. Voorbeelden zijn een jongeren project in St. Nicolaasga (woonplaats collega Marijke), het Theehuis op de bergraafplaats in Emmeloord, de plaatselijke voedselbank en een samenwerking met het Leger des Heils waar we naar behoefte hulpgoederen en diensten aan leveren.     

Als eerste bedrijf in de Noordoostpolder zijn wij enkele jaren geleden gestart met het implementeren van ISO 26000 door middel van ISOFastTrack. In 2019 hebben we ook het ISO 9001 certificaat behaald. Jaarlijks werken we de vragenlijst opnieuw door, en maandelijks pakken we relevante actiepunten aan. Het hebben van een certificaat is natuurlijk fijn, maar wat voor ons dus bovenal telt is dat we hier ook echt iets mee doen!​​

Betrokkenheid bij de wereld, in de breedste zin van het woord