Sipke Bakker

Service monteur

In 2021 is Sipke bij ons in dienst gekomen, na, net als zijn collega Lucas, 2 stages bij AW gelopen te hebben. Sipke behoort tot de 1ste lichting studenten van de nieuwe opleiding Specialist Mobiele Techniek van het Friesland College te Heerenveen. Toen we Sipke leerden kennen was hij 16, en kwam hij voor zijn 1ste jaars stage.

We schreven tijdens zijn 2e stage op deze plek op de website: “De huidige stage duurt 20 weken, en de tijd is voorbijgevlogen! Sipke heeft het erg naar zijn zin bij AW Materieel, omdat hij zelfstandig projecten mag doen, storingen zoekt, vuilniswagens repareert, last en alle verder voorkomende werkzaamheden doet. Hij is echt onderdeel van het team. Na deze stage gaat hij samen met een klasgenoot op avontuur; ze gaan 10 weken naar Afrika, om les te geven aan technische studenten in Senegal. Dit geheel belangeloos, en de bedoeling is dat hun auto daar blijft. Daarna nog 1 jaar school, waarbij de stage in het 4e jaar bij een ander bedrijf gelopen wordt. Van beide kanten is de stage echter zo goed bevallen dat Sipke nog geregeld voor vakantiewerk, of gewoon voor de gezelligheid aankomt. En de aanbieding om te komen praten over een functie binnen AW na zijn studie heeft Sipke al op zak”.

En toen Sipke in mei klaar was met zijn opleiding voegde hij naadloos in in het team waar hij al vertrouwd mee was door zijn jaren hier bij AW. Van beide kanten een win-win-win situatie…..

En misschien in de toekomst nog een HBO studie erachteraan? De mogelijkheden zijn eindeloos….

Eerst begin 2024 zijn zelf uitgekozen servicebus maar eens inrichten, waarmee Sipke weer heerlijk op pad kan, zowel in Nederland als in de rest van Europa, want onderdeel van zijn werk is ook steeds vaker het verlenen van service aan de wasunits van AW Machinery die in diverse landen rijden. Nooit een straf voor Sipke! ….. 

Interesse in een technische stage / afstudeerplek bij AW?
Neem dan gerust eens contact op met:
Pascal (service/reparatie werkplaats AW Materieel): pascal@awmaterieel.nl
Yorick (nieuwbouw werkplaats AW Machinery): yorick@awmachinery.nl
of Erik (engineering AW Machinery): erik@awmachinery.nl

Voor een niet technische stage of afstudeeropdracht kun je contact opnemen met Denise: denise@awmaterieel.nl

En wil je gewoon eens komen kijken of AW bij je past? Van harte welkom!